Schoolhond Juultje

Schoolhond Juultje.

De labradoodle pup van juf Petra komt op haar werkdagen mee naar school en is intussen een waardevolle kracht binnen de school.

Juf Petra heeft zich georiënteerd en verdiept in al wat er bij een schoolhond komt kijken om de inzet van Juultje tot een succes te maken. Draagvlak onder kinderen, ouders en collega’s is daarbij onvoorwaardelijk aanwezig. 

Tijdens een drukke, lastige schooldag kan Juultje bijvoorbeeld helpen om een kind even te ‘ontprikkelen’.  Samen uitrazen, rennen, verbinden en tot rust komen in een nagenoeg vanzelfsprekend samenspel, waarin beiden elkaar volkomen lijken aan te voelen en te begrijpen.

Ook in de klas is Juultje van grote meerwaarde, bijvoorbeeld voor kinderen waarbij sprake is van spanning, angst, boosheid of frustratie. Haar inzet en aanwezigheid werkt vaak preventief, waardoor kinderen hun gedrag anders gaan reguleren.

Kinderen leren daarnaast ook om voor een dier te zorgen, rekening te houden met de omgeving en elkaar en het geven en uitvoeren van opdrachten.

Maar Juultje zorgt bovenal ook voor plezier, gezelligheid en saamhorigheid.

Juultje is verzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van de school.